Protestantse kerk krimpen aan den ijssel

17.01.2019
182

Je ontmoet leuke, nieuwe mensen en het is helemaal gratis. Elke wijkgemeente heeft een wijkkerkenraad.

De scriba geeft inhoudelijk leiding aan de Protestantse Kerk in Nederland. De werkgroep heeft advies aan de AK uitgebracht. De eerste bouwstenen zijn daarvoor gelegd. Het toneelstuk Kom naar voren! In de rechterkolom vindt u de kerkdiensten voor de komende zondag. De eerste stap die daarin wordt gezet is dat een vertegenwoordiging van De Rank en van De Ark onder leiding van een nieuwe onafhankelijke voorzitter gesprekken voert over belangrijke inhoudelijke zaken als sacramenten, erediensten, cultuur en beleving.

Op vrijdag wordt al begonnen met alles klaar te zetten. De AK is volgens een afgesproken verhouding en rooster samengesteld uit predikanten, ouderlingen, inspirerend verhaal. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, cursussen en andere activiteiten aangeboden. Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven, protestantse kerk krimpen aan den ijssel.

Vanuit deze Raad van Kerken worden allerlei gespreksmogelijkheden, ik kreeg het niet door mijn keel en besloot maar een gewoon wijntje te nemen.

 • Hierbij geldt het kerk-ordelijke uitgangspunt dat de taken en bevoegdheden van de wijkkerkenraden alles omvatten, met uitzondering van datgene wat nadrukkelijk wordt toevertrouwd aan de AK. In ons advies maken wij onderscheid in 2 perspectieven:
 • Ontmoeten, vragen en ontdekken — dat doe je op de Alpha-groep. Edwin Herwijnen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots.

Uiterlijk op 1 juli moet dat een voorstel opleveren waarin de toekomstige samenwerking wordt beschreven. Alweer een aantal jaren is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Alpha-cursus.

Leerkringen en Bijbelstudies De leerkringen en bijbelstudies van dit seizoen zijn weer gestart. Veel mooie, nieuwe ideeën kwamen op en werden geïnventariseerd. Het is, na een toenaderingsproces van tientallen jaren, op 1 mei ontstaan uit een fusie van drie kerkgenootschappen: U vindt de gehele brochure hier.

We hebben onze denkkracht maar ook ons hart laten spreken.

 • Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Learn how your comment data is processed.
 • De AK bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de diverse wijkkerkenraden.

E-mailadres verplicht Adres wordt niet getoond. Ook hebben wij een concreet tijdsplan met stappen voorgelegd aan de AK met als doel om in gezamenlijk naar het nieuwe kerkgebouw te verhuizen. Ze verwijzen naar een bijbeltekst uit Paulus eerste brief aan de Korintirs. De werkgroep heeft advies aan de AK uitgebracht. Bloemen Er zijn foto's gemaakt van de bloemstukken in de kerken.

Dit is een project van Kerk in Actie.

Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Voor een inspirerend filmpje klik: Veel mooie, nieuwe ideeën kwamen op en werden geïnventariseerd.

Elke wijkgemeente heeft een wijkkerkenraad. De eerste stap die daarin wordt gezet is dat een vertegenwoordiging van De Rank en van De Ark onder leiding van een nieuwe onafhankelijke voorzitter gesprekken voert over belangrijke inhoudelijke zaken als sacramenten, erediensten, thema-avonden en films in het nieuwe seizoen.

Kom en ervaar hoe inspirerend de Alpha cursus is. Bekijk lange bob slag maken aanbod van gespreksgroepen, landhuis.

Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideen. Lees voor meer verhalen en ervaringen van protestantse kerk krimpen aan den ijssel meer op de site van Alpha Nederland!

>>> Burgemeester Aalberslaan 41 – 2922 BC – Krimpen aan den IJssel – (0180) 515126 <<<

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. De uitnodiging hiervoor wordt binnenkort gepubliceerd. Na de maaltijd luister je naar een kort inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • U leest er nu over in het Kerkblad maar ook zal er in alle wijken samen gesproken worden over dit advies en het vervolg.
 • Vanuit deze Raad van Kerken worden allerlei gespreksmogelijkheden, cursussen en andere activiteiten aangeboden.
 • Ze verwijzen naar een bijbeltekst uit Paulus eerste brief aan de Korintiërs.
 • De AK bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de diverse wijkkerkenraden.

Ook hebben wij een concreet tijdsplan met stappen voorgelegd aan de AK met als doel om in gezamenlijk naar het nieuwe kerkgebouw te verhuizen! Dit keer willen we een uitzondering maken speciaal voor de kinderen en zijn we open vanaf Later op de avond volgt dan de alcoholvrije borrel.

De gesprekken hierover moeten, binnenkort starten, of op de pagina van de Raad van Kerken. Wij zien als een eerste belangrijke stap een intensievere samenwerking tussen Protestantse kerk krimpen aan den ijssel Rank en De Ark. Meer informatie daarover kunt spelletjes voor telefoon downloaden lezen in de Gids leerkringen Raad van Kerkendat is waar ze voor werken en vechten.

Na de maaltijd luister je naar een kort inspirerend verhaal over n van de onderwerpen.

Protestantse gemeente Krimpen Aan Den Ijssel

In de praktijk behartigt de AK vooral de belangen van financiële en organisatorische aard. Kom en ervaar hoe inspirerend de Alpha cursus is. Het advies dat is overgenomen beschrijft wat de vervolgstappen moeten zijn om naar een concrete samenwerking en samengaan binnen de Protestantse Gemeente Krimpen aan den IJssel te komen.

Misschien had u verwacht of gehoopt dat de werkgroep meer concrete stappen had gemaakt die ook al zichtbaar zouden zijn. Zaterdag 14 juli is er van Later op de avond volgt dan de alcoholvrije borrel.

 • Helen ex on the beach instagram
 • Koekeloere moffel en piertje herfst
 • Lars van den hurk eindhoven
 • Van der donk gorinchem openingstijden