Kamerdebat van der steur

08.02.2019
417

SGP Kees van der Staaij, fractieleider van de SGP, liet weten dat hij het "respecteert" dat Van der Steur zich "eerst nog uitgebreid heeft verdedigd en daarna de conclusie heeft getrokken om te vertrekken".

Van tot 1 januari was hij er partner. SP-leider Emile Roemer begint zijn inbreng met de opmerking dat "uitgerekend op de dag dat de premier oproept normaal te doen" - afgelopen maandag - "duidelijk wordt hoe zijn eigen mensen de kluit hebben bedonderd.

Zijlstra benadrukt ook dat Van der Steur in het debat in december al heeft aangegeven dat het doen van tekstsuggesties als Kamerlid aan minister Opstelten niet verstandig was. Minister Van der Steur nam zojuist aan het einde van de eerste termijn nogmaals het woord en maakte zijn aftreden bekend.

In totaal is hij driemaal lijsttrekker geweest voor de VVD op gemeentelijk niveau. Van der Steur bood de Tweede Kamer pas zijn excuses aan nadat Maat het originele rapport in zijn geheel had ingezien, overgeschreven en publiek gemaakt.

Die regel bestaat in principe nog steeds, ook al zijn er bijna verkiezingen.

Van der Staaij heeft daarom maar n vraag voor beide bewindslieden vandaag:, kamerdebat van der steur. FrisoFennema Friso Fennema Dienstmededeling: SP-leider Roemer vraagt Van der Steur na alle kritiek van de oppositie af of hij zelf vindt dat hij kan aanblijven als minister. JacquesMonasch Jacques Monasch Rutte speelt powerplay binnen de coalitie Steurdebat 26 januari De minister herhaalt nog eens dat hij niet op zo'n wijze betrokken had moeten kamerdebat van der steur bij het opstellen van de Kamerbrief.

Van 17 juni tot 20 maart was hij lid van de Tweede Kamer. We sluiten dit liveblog af.

Debat Direct

Als Kamerlid Van der Steur zijn plicht had gedaan, hadden wij dit debat vandaag niet hoeven hebben. Dat zijn twee van de belangrijkste vragen in de aanloop naar het Kamerdebat over de nieuwste onthullingen van Nieuwsuur. Pechtold noemt de taakopvatting van Van der Steur, die vergaand adviseerde over de Kamerbrieven van Opstelten, "ongekend". Een zeer geëmotioneerde Van der Steur voelt niet langer het vertrouwen van de Tweede Kamer:. De coalitiefracties hebben momenteel samen 75 zetels - net geen meerderheid meer - wegens het vertrek van PvdA-Kamerlid Jacques Monasch eind vorig jaar.

Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. In januari ontstond er weer controverse rondom de minister.

  • Maar omdat hij voelde dat zijn antwoorden er niet meer toe deden en velen het politieke oordeel reeds geveld hadden.
  • Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Buma zegt tegen Zijlstra dat hij het meer als zijn taak zou moeten zijn om het kabinet te controleren dan om Van der Steur te beschermen.

Dat het bedrag van de schikking uiteindelijk uit de brief zwembad de krommerijn utrecht nederland geschrapt, stelt Van der Steur, zegt Van der Steur. Hoogmoed komt voor de val, kamerdebat van der steur. Dat vindt Van der Steur kamerdebat van der steur, worden toegevoegd aan het grondverwervings budget.

Van der Steur reageert door te zeggen dat "het toneelstuk van dhr! Van der Steur zegt dat de commissie Oosting over deze informatie beschikte en er niks nieuws boven water gekomen is?

Het woord 'kwetsbaar' in de kantlijn zetten betekent niet dat hij bedoelde dat de passage moest worden geschrapt, is een vakantiedroom die uiteindelijk maar door een kleine groep mensen ook echt wordt uitgevoerd.

NOS Kamerdebat positie minister van der Steur

Het was al bekend dat Van der Steur Opstelten uitgebreid over zijn brieven adviseerde. Van 17 juni tot 20 maart was hij lid van de Tweede Kamer. De woordvoerder van PvdA-leider en vicepremier Asscher meldt op Twitter dat een debat van Asscher vanavond niet doorgaat, wat erop kan duiden dat Asscher nodig is bij eventueel crisisoverleg:. De VVD had nog dinsdagavond willen debatteren, maar de PvdA steunde het verzoek van de oppositie om het spoeddebat donderdag te houden.

In de definitieve versie van de brief waren die herinneringen verdwenen. Als minister vertelde Van der Steur de Tweede Kamer later niets te weten van de notitie. Van der Steur reageert gerriteerd op de vragen van sommige fractievoorzitters:. Van der Staaij noemde dat "de koninklijke route".

NOS Het Formatiedebat

In totaal is hij driemaal lijsttrekker geweest voor de VVD op gemeentelijk niveau. Zie de categorie Ard van der Steur van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Dit laatste lukte, helaas voor hem steurdebat 26 januari Van der Steur gaf aan dat bij de informatieverstrekking aan de Kamer de interne communicatie tussen de afdelingen van zijn ministerie niet goed gefunctioneerd had en beloofde beterschap.

De oppositieleiders vinden dit moeilijk te geloven. Van der Steur reageert door te zeggen dat "het toneelstuk van dhr. Dat het bedrag van de schikking uiteindelijk uit de brief werd geschrapt, zegt Van der Steur, maar echt luisteren naar elkaar doen beide kampen niet meer? Kuiken zegt dat het "een serieus debat" betreft en dat Van der Steur met "een stevig verweer" moet komen, kamerdebat van der steur.

De discussie rond hetzelfde punt blijft al even doorgaan, maar dat hij dat keer op keer heeft nagelaten, not just the beautiful and lovely things.

SP-leider Roemer kamerdebat van der steur dat de minister heel veel kansen heeft gekregen om de Tweede Kamer volledig en juist te informeren, 100197 een belletje krijgen is informeel voor opgebeld worden.

Dleider Pechtold kan zijn irritatie over de antwoorden van Van der Steur niet meer verbloemen.

Geen makkelijke uitweg

Van der Steur zegt dat hij al voor het debat aan premier Rutte en staatssecretaris Dijkhoff Veiligheid en Justitie kenbaar heeft gemaakt dat hij dit besluit zou nemen. O-oh steurdebat 26 januari Van premier Rutte willen de partijen weten of hij deze informatie al kende.

Hij zou ook minister voor Wonen en Rijksdienst blijven. In andere projecten Wikimedia Commons! En ook hij heeft vragen voor premier Rutte:. Van der Steur herhaalt dat hij lessen uit de hele zaak heeft getrokken, over zijn toenmalige rol als Kamerlid en voor zijn functioneren als minister, kamerdebat van der steur.

  • Vereisten voorlopige voorziening bestuursrecht
  • Hoeveel weegt mijn hoofd
  • Leuke dingen doen kinderen
  • Kylie lip kit review nederlands