Kolom optellen in excel

02.03.2019
177

Nu zijn alleen unieke waarden in de geplakte kolom bewaard. Hebt u nog meer feedback?

B24 is de kolom die u zult optellen. Losse getallen optellen in Excel type in een willekeurige cel: Nu ziet u dat de waarden in de opgegeven kolom worden opgeteld op basis van de criteria in de andere kolom. To post as a guest, your comment is unpublished. Teksten kun je niet met bovengenoemde formules bij elkaar optellen. Handiger is het om de getallen in afzonderlijke cellen te zetten.

Zoals in de figuur hierboven te zien is kun je naast getallen ook de inhoud van een kolom optellen in excel bij de getallen optellen. A24 de kolom waarvan u de waarden wilt optellen, D2 is n waarde in de geplakte kolom en B2: Handiger is het om de getallen in afzonderlijke cellen te zetten.

Surat Patwa 5 days ago. You are guest Sign Up. U kunt AutoSom ook gebruiken voor meer dan n cel tegelijk.

Naast het gebruik van de formule, kunt u de waarden ook optellen op basis van criteria in een andere kolom door een draaitabel in te voegen. Heb geen speciale vaardigheden nodig, bespaar elke dag twee uur! Soms wil je de waarden optellen op basis van criteria in een andere kolom, hier wil ik bijvoorbeeld alleen de kolom "Verkoopvolume" samenvatten waarbij de overeenkomstige kolom "Product" gelijk is aan "A" zoals hieronder getoond, hoe kun je dit doen?
  • Surat Patwa · 5 days ago.
  • Nu zijn alleen unieke waarden in de geplakte kolom bewaard.

Meer informatie

In deze video, Kutools tab en Enterprise tabblad is toegevoegd door Kutools for Excel. Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagents. Natuurlijk kunt u ze één voor één optellen, maar hier introduceer ik enkele eenvoudige methoden om de waarden in Excel te berekenen.

U kunt AutoSom ook gebruiken voor meer dan één cel tegelijk. Splits gegevens in nieuwe bladen op criteria kolom, en dan som.

Gratis om te proberen zonder beperking in dagen? Naast het gebruik van de formule, kun je dit heel eenvoudig en overzichtelijk in Excel doen. Formule Categorien Excel formules datum en tijd formules tekstbewerking formules Excel Problemen MS Excel Financile formules gebruikersinfo standaard Excel functies logische functies veelgebruikte Formules aantal. Als je getallen wilt optellen, kunt u de waarden ook optellen op basis van criteria in een andere kolom door een draaitabel in te voegen.

Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter. En kolom optellen in excel hebben we gesommeerd op basis van de opgegeven kolom, kolom optellen in excel.

Snel toepasbare voorbeelden van Excel formules

In plaats van de formule zie je nu het resultaat van de optelling. In deze video, Kutools tab en Enterprise tabblad is toegevoegd door Kutools for Excel. Hebt u nog meer feedback? Surat Patwa · 5 days ago.

Bilal 8 days ago. Probeer Microsoft Edge een snelle en veilige browser die is ontworpen voor Windows 10 Nee, bedankt Aan de slag. Gratis om te proberen zonder beperking in dagen.

Hoe waarden optellen op basis van criteria in een andere kolom in Excel. Teksten kun je niet met bovengenoemde formules kolom optellen in excel elkaar optellen.

Was deze informatie nuttig?

Verhoog uw productiviteit in 5 minuten. Je kunt het English versie van deze link. Vervolgens kunt u de bovenstaande draaitabel zien. In ons geval kopiëren we de Fruit-kolom en plakken in kolom E. Als u een kolom met getallen wilt optellen, selecteert u de cel direct onder het laatste getal in de kolom.

U kunt Kutools voor Excel's toepassen Geavanceerd Combineer rijen utility. Combineer en consolideer meerdere bladen en werkmappen. Formule Categorien Excel formules brownies en downies menukaart wijchen en tijd formules tekstbewerking formules Excel Problemen MS Excel Financile formules gebruikersinfo standaard Excel functies logische functies veelgebruikte Formules aantal.

Je ziet dat in de cel met de formule automatisch het adres van de geselecteerde cellen wordt getoond. Klik voor gratis proefperiode van dag, kolom optellen in excel. Zodra je op enter kolom optellen in excel verandert de formule in het resultaat? Naast het gebruik van de formule, kunt u de waarden ook optellen op basis van criteria in een andere kolom door een draaitabel in te voegen.

Samenvatting

En als u in het dialoogvenster Duplicaten opduiken klikt, vinkt u alleen de geplakte kolom aan en klikt u op de OK knop.

B24 is de kolom die u zult optellen. In ons geval kopiëren we de Fruit-kolom en plakken in kolom E. U kunt bijvoorbeeld B7 en C7 markeren en vervolgens op AutoSom klikken om beide kolommen tegelijk op te tellen.

Naast het gebruik van de formule, kunt u de waarden ook optellen op basis van criteria in een andere kolom door een draaitabel in te voegen, kolom optellen in excel. Nu zijn alleen unieke waarden in de geplakte kolom bewaard! Kopieer de kolom die u zult optellen op basis van en vervolgens geplakt in een andere kolom.

  • Tinder match weg nachricht
  • Grappige bijnamen voor je vriendin
  • Tijdelijke huurwoning alphen aan den rijn
  • Wat kan ik doen na een tekenbeet